Beneficiile uleiului de masline pentru ten

admintoni

In Blog Posted

Uleiul de masline este derivat din masline si este o baza a dietei mediteraneene. Uleiul are multe beneficii nutritionale atunci cand este consumat, dar este, de asemenea, frecvent aplicat pe piele si par. Aflati mai multe despre beneficiile utilizarii uleiului de masline si descoperiti cum sa il utilizati pentru cele mai bune rezultate.

 Avantajele uleiului de masline pentru piele si fata 

Unele dintre beneficiile potentiale ale uleiului de masline pentru piele includ:

1. Continut antioxidant

Uleiul de masline actioneaza ca un antioxidant, care este o substanta ce impiedica oxidarea. Oxidarea este un proces care poate produce radicali liberi, ce sunt substante chimice care pot deteriora celulele si pot contribui la dezvoltarea cancerului. Cand sunt aplicati pe piele, antioxidantii pot impiedica imbatranirea prematura. De asemenea, unele cercetari sugereaza ca aplicarea uleiului de masline pe piele, dupa expunerea la soare, poate lupta impotriva celulelor care cauzeaza cancerul. In cadrul studiului, oamenii de stiinta au aplicat uleiul pe pielea soarecilor care au fost expusi la radiatii ultraviolete (UV) potential daunatoare. Cresterea tumorilor a fost semnificativ mai mica la soarecii care au avut ulei de masline pe piele, comparativ cu cei care nu au facut-o. Oamenii de stiinta trebuie sa efectueze mai multe cercetari in acest domeniu pentru a intelege efectele proprietatilor antioxidante ale uleiului de masline asupra pielii umane.

Cosmetică Ulei De, Cosmetică, Cosmetice Naturale

2. Continutul de vitamine

Uleiul de masline contine vitaminele A, D, E si K liposolubile. Unele dintre aceste vitamine pot fi benefice pentru piele. De exemplu, oamenii au folosit ulei de vitamina E in intreaga istorie pentru a trata o varietate de afectiuni ale pielii, inclusiv psoriazis si eczeme.

3. Efectele antibacteriene

Uleiul de masline a fost dovedit a avea proprietati antibacteriene. Cu toate acestea, exista foarte putine studii privind capacitatea uleiului de masline de a controla bacteriile. Un mic studiu a analizat efectele folosirii uleiului de masline si a uleiului de cocos asupra bacteriilor Staphylococcus aureus pe piele. Rezultatele au constatat ca ambele uleiuri prezinta proprietati antibacteriene, dar uleiul de nuca de cocos a fost mai eficient la eliminarea bacteriilor. Cu toate acestea, uleiul de masline poate fi uneori utilizat pentru a trata infectiile bacteriene ale pielii. De asemenea, poate imbunatati vindecarea la persoanele cu ulcere ale piciorului cauzate de diabetul de tip 2.

4. Efectele hidratante

Uleiul de masline este un hidratant natural foarte popular care este adesea folosit pentru a inmuia pielea si parul. Cu toate acestea, exista foarte putine cercetari privind eficacitatea acesteia.

Cum se utilizeaza ulei de masline pe piele

Uleiul de masline este un ingredient principal in multe produse de ingrijire personala, inclusiv cele pentru spalarea fetei, spalarea corpului, sapunuri si lotiuni.

Uleiul de masline poate avea multe beneficii pentru piele, inclusiv vitamine, antioxidanti si efecte antibacteriene. Cu toate acestea, cercetarea privind beneficiile uleiului de masline pentru fata si piele este limitata. Dovezile sugereaza ca poate provoca reactii adverse la unii oameni, astfel incat persoanele cu piele sensibila ar trebui sa il utilizeze cu grija si sa faca mai intai un test anti-alergic. Pentru a face acest lucru, frecati cateva picaturi de ulei pe brat si urmariti reactiile. Daca nu apare niciuna in 48 de ore, este sigur sa il utilizati. Nu uitati sa utilizati numai ulei de masline certificat, de inalta calitate.

0 Comments

Leave a Comment