Care sunt avantajele unei masti de fata cu carbune activ?

admintoni

In Blog Posted

Carbunele activ a devenit un ingredient popular in lumea frumusetii in ultima vreme. Il veti gasi in produse de curatare faciala si sampoane, pana la sapunuri si scrub-uri. Deoarece se crede ca poate atrage bacteriile si impuritatile de pe piele, carbunele activ a devenit, de asemenea, un ingredient popular in mastile pentru fata. Indiferent daca vreti sa va imbunatatiti tenul sau sa luptati impotriva acneei, iata ce beneficii poate aduce carbunele activ pielii dvs., precum si alte utilizari practice pentru acest produs.

Ce este carbunele activ?

Carbunele activ, este o pulbere neagra fina, produsa atunci cand carbunele obisnuit este expus la caldura ridicata. Aceasta expunere creeaza mici spatii interne sau gauri in carbune, ceea ce il face extrem de absorbant si capabil sa capteze substantele chimice si toxinele. Desi este un tip de carbune, carbunele activ este diferit de carbunele folosit pe un gratar exterior.

Beneficiile unei masti cu carbune

 Deoarece exista o cercetare stiintifica limitata asupra beneficiilor pe piele ale carbunelui activ, multe dintre potentialele beneficii ale unei masti cu carbune se bazeaza pe dovezi anecdotice.

Imagini pentru carbune activ

 O masca  de carbune poate:

  • Indeparta impuritatile de pe piele

 Datorita capacitatii carbunelui activ de a absorbi bacteriile si toxinele din corp, unii experti considera ca o masca de fata cu carbune poate ajuta la atragerea impuritatilor din piele. Dovezile anecdotice sustin ca, prin indepartarea murdariei si bacteriilor prinse de pe piele, folosirea unei masti de acest tip poate duce la un ten mai sanatos si mai clar.

  • Reducerea acneei

 Acneea este cauzata de acumularea de celule moarte ale pielii, ulei si bacterii care raman prinse in pori. Bacteriile cauzatoare de acnee pot declansa cosuri si alte leziuni inflamatorii, ducand la iritare, roseata si umflare. Cu toate acestea, proprietatile antibacteriene ale carbunelui activ pot ajuta la ridicarea bacteriilor din pori. Acest lucru poate ajuta la reducerea acneei si la imbunatatirea tonusului general al pielii.

  • Trateaza muscaturile de insecte

 Muscaturile si intepaturile de insecte pot provoca umflarea si iritarea pielii. Conform dovezilor anecdotice, carbunele activ poate ajuta la eliminarea acestor efecte rezultate dintr-o muscatura, prin neutralizarea toxinelor din veninul insectelor.

Exista riscuri privind utilizarea unei masti cu carbune?

 in prezent, exista cercetari foarte limitate cu privire la riscul de utilizare a unei masti de fata cu carbune. in general, aceste masti par a fi sigure, desi consumul excesiv poate provoca uscaciune, roseata si sensibilitate a pielii. inainte de a utiliza pentru prima data o masca cu carbune, este bine sa testati produsul pe un petic de piele. Daca nu intampinati mancarime sau roseata in cateva ore, atunci este probabil sa fie sigura pentru utilizare.

In ultimii ani, carbunele activ a devenit un ingredient extrem de popular in lumea frumusetii. in ciuda cercetarilor limitate pentru a-si sustine beneficiile pentru ingrijirea pielii, multe persoane au avut rezultate pozitive in urma folosirii carbunelui activ,  bucurandu-se de o piele mai clara si de un ten mai sanatos. Pentru cele mai bune rezultate, incercati sa gasiti o masca de carbune care sa fie potrivita tipului dvs. de piele, care contine ingrediente naturale si sa nu contina substante chimice dure, coloranti, parabeni si parfumuri. Sau puteti sa va faceti propria masca cu ingrediente naturale. Daca aveti pielea foarte sensibila sau intrebari specifice despre siguranta carbunelui activat, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu dermatologul inainte de a utiliza o masca cu carbune.

0 Comments

Leave a Comment