Cât de des ar trebui să îți tunzi părul?

admintoni

In Blog Posted

Oamenii tind să se încadreze într-una din cele două categorii: cei care se tund la fiecare câteva săptămâni și cei care aparent uită complet despre acest aspect. Sunt cei care recunosc liber că nu și-au tăiat părul în 2 ani și sunt mulțumiți în ceea ce privește acest lucru. Dar lăsând părul să crească timp de ani de zile, fără a-l tunde, face mai mult rău decât bine.  Cei mai mari doi factori pentru care este important să îți tunzi părul regulat implică:

menținerea părului în stare bună

– menținerea unui anumit stil/coafuri

 Desigur, multe persoane sunt preocupate de ambele aspecte.

 Iată tot ce trebuie să știi despre momentele în care trebuie să îți tunzi părul:

În general vorbind, de unde știi când este timpul pentru un tuns? Probabil ai crezut că vârfurile despicate au fost singurul semn pe care trebuie să îl cauți. Dar sunt de fapt un semn că ai așteptat prea mult. Înainte de despicare, vârfurile părului vor fi uscate și fragile. S-ar putea să descoperi că părul este dificil de periat sau de pieptănat. Coafura va dura mai mult timp, iar părul poate părea lipsit de viață în comparație cu normalul.

toni-stoenescu-hair-stylist

Cât de des ar trebui să te tunzi în funcție de lungimea părului?

  • Par scurt

 Indiferent dacă ai o tunsoare pixie sau un bob scurt, va trebui să o întreții în fiecare lună. (Sau maxim 6 săptămâni) Tunsorile scurte au nevoie de mai multă întreținere, deoarece acestea încadrează fața.

Cu alte cuvinte, își pierd destul de repede caracterul distinctiv.

  •  Păr mediu

Bobul lung sau tunsorile  până la umăr, fac parte din categoria de lungime medie. Dacă vrei să îți păstrezi părul la aceeași lungime, îl poți  tunde la fiecare 6 până la 8 săptămâni. Dar dacă vrei să îl lași puțin mai mult să crească, tunde-l la fiecare 8 până la 12 săptămâni.

  •  Păr lung

Părul lung poate rezista mult mai mult, mai ales dacă alegi să îl vopsești sau să folosești tratamente dure asupra lui (foehn, placă pentru îndreptare, etc.). Între 3 și 6 luni este de obicei recomandată tunderea acestuia, în funcție de forma și stilul pe care îl dorești, care poate varia de la împletituri și aspecte elegante, până la waves și bucle voluminoase. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că părul lung poate părea mai subțire și se poate rupe mai ușor. Așa că trebuie să acorzi atenție specială părului pentru a-ți putea da seama când este timpul pentru o repriză de tuns.

Părul sănătos și tuns regulat va crește mai repede și va părea mai radiant. Să știi de ce are nevoie părul tău și îi oferi tot ce are nevoie, este cea mai bună metodă de a-ți păstra podoaba în stare perfectă. Și nu uita să investești în produsele corecte pentru îngrijirea părului. Un balsam ce oferă pătrundere profundă și un spray de protecție termică pot reduce daunele și uscăciunea, permițându-ți să prelungești (ușor) acele sesiuni de tuns. Ai grijă de părul tău și vă avea și el grijă să te răsplătească cum se cuvine!

0 Comments

Leave a Comment