În principiu, este cunoscut faptul că herpesul este o leziune a pielii cauzată de viruși. Cu toate acestea, ce determină reapariția problemei? De ce un agent patogen latent se trezește brusc și atacă din nou? Există destul de multe cauze, inclusiv unele care prezintă un risc real pentru sănătate. Chestiunea trebuie clarificată întotdeauna cu medicul.
Ne plac rețetele simple pentru afecțiunile supărătoare. Herpesul, cauzat de virusurile herpetice, este cu siguranță una dintre acestea. Dureros și desfigurant, deși nu prezintă, de obicei, un risc grav pentru sănătate, poate face viața mizerabilă. Am dori să luăm un supliment și să terminăm definitiv cu problema. Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa. Deși agenții fără prescripție medicală cu aciclovir, prin limitarea înmulțirii virusului, reduc într-o anumită măsură riscul de recidivă, ei nu oferă garanții. Deci, ce să faci atunci când herpesul revine iar și iar?
Ce ne lipsește atunci când herpesul recidivează?
- Recidivele de herpes sunt favorizate în primul rând de imunodeficiențe – amintește dr. Jakub Grabski, doctor în medicină. Este important să ne amintim, totuși, că aceasta este o noțiune foarte largă și că există mulți factori care pot afecta răspunsul nostru imunitar natural.
- Herpesul apare adesea împreună cu alte infecții sau la persoanele care se confruntă cu reacții puternice de stres, deoarece hormonul cortizol secretat în astfel de circumstanțe afectează negativ sistemul imunitar. De asemenea, este important de reținut că, pe măsură ce îmbătrânim, herpesul, ca și herpesul, se poate agrava mai ușor, deoarece organismului îmbătrânit îi este mai greu să facă față infecțiilor, explică medicul de familie Joanna Zambonelli.
Recidiva herpesului – este un simptom al deficienței de vitamine?
Există, într-adevăr, mulți factori care contribuie la reapariția herpesului și mulți dintre ei sunt greu de evitat. Printre aceștia se numără nu numai infecțiile și stresul, ci și bolile sistemice grave (de exemplu, cancerul), intervențiile chirurgicale anterioare, epuizarea (lipsa somnului), menstruația abundentă și chiar expunerea prea mare la soare.
Cum rămâne cu dieta? Experții vorbesc în general despre malnutriție ca fiind un factor declanșator al activității virusului herpetic (HSV). La urma urmei, nu este un secret că atât deficiențele calorice și proteice, cât și deficiențele în nutrienți specifici, slăbesc organismul, care devine apoi mai sensibil la infecții.
Recurența herpesului – ce trebuie făcut
În cazul unei alte afecțiuni neplăcute de pe buze, cea a cariilor, se vorbește adesea despre o legătură clară între formarea acestora și deficitul de vitamina B. În cazul herpesului, nu există o concluzie atât de clară.
Sistemul imunitar este un sistem complex de conexiuni și dependențe. Este de conceput că un nivel scăzut de fier, care duce la anemie, poate favoriza herpesul, deoarece celulele, hipoxice din cauza anemiei, funcționează mai puțin bine. Teoretic, nu este imposibil ca herpesul să fie mai ușor de dobândit de către o persoană căreia îi lipsește zincul sau vitamina D.
Înseamnă asta că ar trebui să se caute un supliment universal pentru a preveni herpesul? În primul rând, trebuie să vă îngrijiți imunitatea în mod multidimensional și să vă alimentați corespunzător.
Mai multe pe această temă: Cum să vă distrugeți eficient imunitatea. Un sfat anti-herpes de la un medic bine-cunoscut
Dar ce se întâmplă dacă herpesul reapare până la urmă? I se poate întâmpla oricui o dată sau de două ori la fiecare șase luni, dar atunci când ni se întâmplă mai des, merită să analizați problema și să vorbiți cu medicul dumneavoastră. Acesta va comanda un diagnostic corect care va ajuta la găsirea cauzei principale a problemei și abia apoi va ajuta la rezolvarea ei.