Ce trebuie să știi înainte de a merge la salon

admintoni

In Blog Posted

Când vine vorba de schimbarea coafurii sau a culorii părului, majoritatea persoanelor au un aspect foarte specific în minte. Ceva atât de temporar precum o tunsoare sau o nouă nuanță vă poate afecta într-un mod foarte puternic. O zi în care părul dumneavoastră nu este în cea mai bună formă, se poate transforma în cel mai bun look pe care l-ați avut vreodată, dar … vă poate aduce și mai multă încredere în sine. Cu toate acestea, dacă tunsoarea sau culoarea sunt alese greșit, ei bine, acestea v-ar putea lăsa foarte, foarte dezamăgit/ă (trebuie să intrăm cu adevărat în detalii ?!). Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că noi, noi înșine, putem face procesul de schimbare a părului mai puțin riscant, cu ajutorul câtorva simple lucruri de bază. Deci, pentru a vă ajuta să evitați o experiență destul de neplăcută (și mai mult sigur toți am avut una la moment dat), am decis să vă prezentăm 5 sfaturi care să vă ajute înainte de a merge la salonul de coafură.

1. Cunoașteți forma feței și textura părului

Fiecărei formă a feței i se potrivesc diferite coafuri și tunsori. Odată ce vă cunoașteți  feței dumneavoastră, de exemplu; ovală, cerc, pătrat sau în formă de inimă, vă veți da seama mai ușor ce vi se potrivește cel mai bine. Cea mai bună modalitate de a vă da seama de forma feței, este uitându-vă la gâtul dumneavoastră.

Este de asemenea util să știți textura părului dumneavoastră, deoarece acesta joacă un rol semnificativ în aspectul pe care doriți să îl atingeți. Indiferent dacă aveți păr subțire, fin sau păr gros, nu vă puteți aștepta să obțineți opusul în urma tunderii acestuia. Deci, dacă aveți păr gros, mat, nu vă așteptați ca stilistul dumneavoastră să schimbe radical textura. În schimb, puteți avea așteptări mai realiste și puteți găsi inspirația de la oameni care au aceeași textură de păr ca și dumneavoastră.

2. Luați în considerare stilul dvs. de viață

Acesta este un lucru foarte important de luat în considerare în momentul în care doriți o schimbare de look. Coafura este un aspect reprezentativ pentru fiecare persoană. Dacă trăiți o viață foarte ocupată și știți că nu veți avea timp să vă faceți părul, atunci luați în considerare o tunsoare care nu necesită foarte multă îngrijire. Luați în considerare o coafură care vă poate face să arătați bine fără prea mult efort, un stil simplu care este plin de straturi și vă oferă volum natural părului fără a fi nevoie sa petreceți prea mult timp în fața oglinzii.

3. Consultați un profesionist

Dacă încă nu sunteți sigur  ce stil funcționează pentru dvs., programați o consultare cu un stilist profesionist. Când stilistul vă va privi părul acesta trebuie să fie, spălat, uscat și descurcat, astfel încât acesta nu va fi încărcat cu diverse produse de îngrijire și stilistic își poate da seama exact de textura și tipul de păr pe care îl aveți. Când mergeți la întâlnire, aduceți cu dvs. câteva fotografii ale stilului pe care doriți să-l aveți în viitor (asigurați-vă că aduceți fotografii din diferite unghiuri ale stilului). Astfel, stilistul poate determina dacă tunsoarea sau culoarea ar funcționa pentru textura și aspectul părului dumneavoastră. De asemenea, este indicat să puneți întrebări cu privire la îngrijirea și susținerea coafurii, pentru a afla dacă ar corespunde stilului dumneavoastră de viață

4. Asigurați-vă că sunteți gata pentru o coafură nouă

 Dacă vă decideți să mergeți la salon doar pentru o simplă coafură sau doar să vă tăiați puțin din vârfuri, nu este un angajament uriaș. Cu toate acestea, dacă renunțați pentru prima dată la 12 centimetri de păr, este un risc destul de mare. Asigurați-vă că vă gândiți la noua dvs. schimbare a părului înainte de a lua o decizie spontană. Dacă nu sunteți sigură, întrebați-i pe cei dragi despre schimbarea părului pentru o a doua opinie. Dar să nu vă faceți griji, dacă nu vă place noua tunsoare, extensiile de păr  sunt întotdeauna o soluție Puteți avea parul lung din nou!

5. Sinceritatea este cheia

Când stilistul dumneavoastră vă întreabă despre istoria părului dumneavoastră, spuneți-i adevărul despre ceea ce ați folosit și utilizați în mod regulat. De exemplu, dacă ați utilizat vopseaua de păr la cutie sau ați îndreptat chimic părul. Acest lucru va determina ce tratament trebuie folosit pe părul dumneavoastră. Dacă mințiți și spuneți că părul dumneavoastră este total natural și nu a suferit niciun tratament, este posibil să se întâmple rezultate foarte nedorite.

toni-stoenescu-hair-stylist

 Noțiuni de bază:

O schimbare de stil nu trebuie să reprezinte niciodată un joc de risc. Comunicarea clară este imperativă pentru o vizită de succes în salonul de coafură. Acest lucru vă va face să vă simțiți încrezătoare pe tot parcursul procesului de stilizare. Deci, pentru următoarea programare, asigurați-vă că respectați aceste noțiuni de bază înainte de a intra în salon. Suntem siguri că de acum încolo nu veți avea niciodată o tunsoare sau o culoare nedorită.

Nevoile fiecărei persoane sunt individuale și, ca atare, trebuie tratate și adaptate în funcție de factorii menționați mai sus. Un hair-stilist expert ar trebui să poată purta o conversație onestă și deschisă cu dumneavoastră ÎNAINTE DE A ÎNCEPE procedurile, cu privire la ce stiluri vi s-ar potrivi cel mai bine și cum vă poate ajuta să obțineți aspectul care vă va face să vă simțiți cea mai frumoasă. Coafura ar trebui să fie potrivită pentru părul, corpul și stilul de viață. Stilistul se consultă în prealabil cu dvs.? Vă oferă idei sau sfaturi cu privire la alegerile pe care le faceți? Vă face să vă simțiți unică? Atunci cu siguranță vă aflați în locul potrivit.

Nimeni nu este perfect, nici măcar cel mai bun stilist din lume. Un stilist excelent lucrează din greu pentru a se asigura că sunteți fericit/ă și nu luați personal sfaturile în cazul în care acesta își exprimă o idee în legătură cu stilul ce urmează a fi efectuat. Singurul lucru care contează este satisfacția dumneavoastră, aceasta este baza oricărui stilist profesionist!

0 Comments

Leave a Comment