Cele 12 tipuri de par

admintoni

In Blog Posted

Podoaba capilară este una dintre cele mai puternice semnături ale unei femei. Aceasta poate să aibă un impact puternic asupra întregii imagini, motiv pentru care îngrijirea părului este o preocupare foarte importantă, ce nu trebuie să fie neglijată.

Indiferent că alegi să îți îngrijești părul într-un coafor sau acasă, un prim pas pe care trebuie să îl faci este să știi care este tipul de păr pe care îl ai. Este adevărat că într-un salon de frumusețe, cei care se ocupă de aranjarea părului știu ce acțiuni să ia în funcție de ceea ce au în față. Dacă știi și tu cu ce să te speli și cum să îți aranjezi părul în fiecare dimineață, în așa fel încât să îl protejezi, lucrurile vor fi cât se poate de bune.

toni-stoenescu-hair-stylist

Care sunt cele mai importante tipuri de păr?

Oricât ar fi de greu de crezut, există nu mai puțin de 12 tipuri de păr, iar aceste tipuri nu au nicio legătură cu culoarea, ci doar cu forma și cu structura lui.

Cele 12 tipuri derivă din 4 tipuri principale: părul drept, părul ondulat, părul creț și părul spiralat.

Dacă este ușor să identifici care este tipul principal de păr pe care îl ai, nu mai este chiar atât de ușor să îți dai seama de subcategoria din care face parte podoaba ta capilară,

Părul drept. Este cel mai des întâlnit și este caracterizat de foliculi perfect circulari. De regula este un păr subțire, rezistent și strălucitor. Cele trei subcategorii ale sale se referă strict la grosime Există păr foarte fin și subțire, păr cu grosime medie sau păr gros și aspru.

Părul ondulat. Este foarte plăcut din punct de vedere estetic și se remarcă prin foliculi de formă ovală Este împărțit în păr cu bucle lejere, sub formă de S, păr cu grosime medie și bucle bine definite și păr aspru, foarte bine ondulat.

Părul creț. Foliculii sunt tot ovali, însă întrun mod exagerat. Inelele de păr sunt formate rapid, pe măsură ce firele cresc iar categoriile acestui tip de păr sunt împărțite în fire cu bucle foarte mari, cu inele de primăvară și cu bucle de tip tirbușon.

Părul spiralat. Este dorit de toate femeile care au păr drept pentru volumul de care dă dovadă și pentru numeroasele bucle. Din păcate, cele care au o astfel de podoabă capilară riscă să li se rupă destul de des firele. Cele 3 subcategorii sunt împărțite în păr cu spirale libere, în forme de S, cu spirale strânse, în formă de Z sau cu spirale foarte strânse, în care nicio buclă nu este definită.

Podoaba capilară este, așadar, foarte complexă Este important să știi care este tipul tău de păr, în așa fel încât să îl poți îngriji cu ușurință și să te bucuri de el.

0 Comments

Leave a Comment