De ce pielea ta are nevoie de vitamina C

admintoni

In Blog Posted

Daca soliciti unui dermatolog o lista cu cele mai bune ingrediente pentru piele, vitamina C ar putea fi in varful listei.

Putine ingrediente sunt mai bune pentru stralucirea pielii, protejarea acesteia impotriva factorilor externi si a procesului natural de imbatranire. In plus, vitamina C este excelenta pentru toate tipurile de piele si pentru toate varstele.

Iata tot ce trebuie sa stii despre beneficiile vitaminei C pentru piele, cum sa alegi cea mai buna formula si cand sa o aplici.

Ce este vitamina C?

Cunoscuta si sub numele de acid ascorbic sau acid L-ascorbic, vitamina C este un acid organic cu proprietati antioxidante, care nu este produs, de fapt, de catre organism. Singura metoda de a-l obtine este prin alimentatie sau suplimente – citricele precum portocalele sunt foarte bogate in vitamina C. Si are functii vitale in tot copul. Vitamina C este un nutrient esential in repararea tesuturilor si in productia enzimatica a diferitilor transmitatori.

Desi vei avea multe de castigat daca iti vei imbogati dieta zilnica cu vitamina C, pielea ta va obtine beneficii cu adevarat atunci cand acest nutrient este aplicat topic. Conform specialistilor, vitamina C este de 20 de ori mai puternica pentru piele atunci cand este aplicata topic decat prin aportul oral.

Care sunt beneficiile vitaminei C pentru piele?

Inainte de toate, vitamina C promoveaza productia de colagen, care are potentialul de a ingrosa dermul, de a diminua liniile fine si de a mentine pielea ferma si tanara. Apoi, vitamina C este un antioxidant, ceea ce inseamna ca protejeaza celulele pielii de deteriorarea produsa de radicalii liberi la expunerea la UV.

De asemenea, aceasta vitamina inhiba productia de melanina la nivelul pielii, prevenind astfel hiperpigmentarea si petele maro si stimuland tonifierea si stralucirea pielii. In cele din urma, vitamina C ajuta la repararea daunelor provocate de expunerea indelungata la soare, determinand regenerarea celulelor pielii.

Cand se aplica vitamina C pe piele?

Aplica vitamina C sub forma de ser dimineata, dupa curatarea tenului si inainte de aplicarea cremei hidratante si a lotiunii de protectie solara. Serurile sunt cele mai eficiente deoarece acestea penetreaza bariera pielii mai bine decat cremele sau lotiunile tonice.

Efectele vitaminei asupra pielii se vor vedea dupa sase – opt saptamani de la introducerea ei in regimul de ingrijire. De retinut ca persoanele cu pielea sensibila trebuie mai intai sa faca un test al produsului pe piele, deoarece aciditatea ridicata a vitaminei C poate fi iritanta.

Cea mai buna formula

Poti maximiza beneficiile vitaminei C prin combinarea acesteia cu alti antioxidanti. Ea functioneaza cel mai bine cu vitamina E si acidul ferulic. Impreuna, au beneficii optime atunci cand vine vorba de anti-imbatranire, de luminozitate a pielii si de protectie impotriva leziunilor provocate de radicalii liberi.

De asemenea, vitamina C face o echipa buna cu vitaminele B si cu acidul hialuronic. Cu toate acestea, nu amesteca niciodata vitamina C cu un retinol sau cu niacinamida (vitamina B3), deoarece nivelurile de ph sunt incompatibile. Daca doresti sa le folosesti pe ambele, asteapta o jumatate de ora intre aplicatii.

0 Comments

Leave a Comment