Fructele, precum și legumele și alte alimente cu o densitate nutritivă ridicată și cu o concentrație calorică redusă, sunt cele mai recomandate de experți atunci când dorim să slăbim. Cu toate acestea, în cadrul fiecărei grupe de alimente pot exista multe și variate opțiuni; prin urmare, rezolvăm eterna îndoială: ce fructe recomandă nutriționiștii pentru pierderea în greutate.
Fructele ideale pentru a pierde kilograme
Există multe mituri și credințe eronate cu privire la consumul de fructe, deoarece aceste alimente sunt concentrate în zaharuri naturale și pot avea proporții variabile de fibre, proteine vegetale și carbohidrați.
Există cu siguranță alternative foarte sărace în calorii și la fel de dulci și sățioase care ne vor ajuta să obținem deficitul caloric de care avem nevoie pentru a slăbi, dar toate fructele pot fi incluse în dieta noastră de slăbire.
Chiar și alternativele mai concentrate în zahăr sunt surse bune de fibre și nutrienți benefici pentru organism, așa că sunt binevenite și ele în dieta noastră dacă dorim să scăpăm de kilogramele în plus.
Toate fructele sunt binevenite într-un plan de slăbire, deoarece nu numai că ne pot oferi fibre și un conținut ridicat de apă care ajută la reducerea densității calorice a mâncărurilor noastre, dar ne și satură, ne ajută să calmăm tentația pentru dulciuri și ne pot furniza vitamine, minerale și compuși cu acțiune antioxidantă sau antiinflamatoare care contribuie la prevenirea și controlul obezității.
Lucrul important: evitați întotdeauna sucurile
Mai important decât să ne uităm la ce fructe alegem este modul în care le consumăm, deoarece pentru a slăbi este esențial să evităm multă procesare a fructelor și să păstrăm cât mai mult din conținutul lor de fibre, proteine vegetale și micronutrienți.
În acest sens, în calitate de nutriționist recomand evitarea consumului de sucuri de fructe, chiar și a celor naturale și făcute cu mâna noastră, deoarece acestea nu sunt altceva decât o sursă de zaharuri libere care pot avea un efect opus celui pe care îl căutăm atunci când vine vorba de slăbit.
În schimb, cel mai bine este să optăm pentru bucăți întregi de fructe pe care să le consumăm în îmbucături sau în cadrul diferitelor preparate, încercând să le păstrăm pielea sau structura ori de câte ori este posibil, astfel încât să obținem mai multă sațietate din consumul lor.