Știi de ce există baruri care îți oferă un pahar cu apă atunci când comanzi o cafea? Aceasta este întrebarea pe care Saber Vivir o pune cititorilor săi. În acest articol, am adunat cele două motive principale pentru care este indicat să bei apă în timp ce bei cafea.
Un pahar de apă la cafea pentru a vă bucura mai mult de băutură.
Saber Vivir a publicat în urmă cu câteva zile cele două motive care stau la baza consumului de apă în timp ce bei cafea. Unul dintre obiceiurile din unele baruri, atunci când comandăm o cafea, este acela de a o însoți cu un pahar de apă, iar explicația poate sta în aceste motive.
Nutriționiști și specialiști în cafea explică pentru Saber Vivir că băutul unei cafele bune trebuie însoțit de un pahar cu apă din două motive principale.
Gustul cafelei și nimic altceva
Primul motiv pentru care trebuie să bem apă înainte de a bea cafeaua este acela de a curăța gura de alte gusturi anterioare, cum ar fi mâncarea pe care am terminat-o și orice alte băuturi pe care le-am consumat. Cafeaua are un gust special, care poate fi apreciat la maxim dacă nu amestecați aromele.
Dacă beți cafeaua cu lapte sau zahăr, acest motiv încetează să mai fie cu adevărat important, deoarece nu vom gusta cu adevărat aroma cafelei dacă aceasta este însoțită de îndulcitor sau lapte, deoarece aceste produse maschează adevărata aromă a băuturii milenare.
Fără sete, fără grabă
Al doilea motiv este că atunci când ne este sete avem tendința de a bea mai repede, iar acest comportament face ca nici cafeaua să nu ne bucurăm pe deplin. Dacă doriți să vă savurați pe deplin cafeaua, înghițitură cu înghițitură, beți în prealabil un pahar de apă, astfel încât eventuala senzație de sete să dispară și să vă beți cafeaua pentru a vă bucura de ea.
Pe timp de caniculă obișnuim să cerem gheață la cafea, ceea ce nu strică cu adevărat aroma, deoarece gheața transformă un espresso într-un Americano sau o cafea lungă. Ceea ce ar trebui să evităm este să adăugăm lichioruri, lapte sau îndulcitori, deoarece cafeaua își va pierde aroma naturală.
Apa este, de asemenea, importantă
Apa trebuie să fie plată și nu prea rece. Apa spumantă împreună cu cafeaua poate provoca iritații și aciditate la nivelul stomacului. Apa rece are o influență negativă asupra papilelor gustative, iar dacă bem apă rece chiar înainte de cafea, aceste papile gustative nu vor aprecia întreaga aromă a cafelei.
Dacă sunteți un iubitor de cafea, încercați să beți o jumătate de pahar de apă înainte de cafea și bucurați-vă de fiecare înghițitură. Beți restul de apă la sfârșitul cafelei pentru a curăța din nou gustul din gură și pentru a vă menține hidratat în vremea mai caldă.