Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc

admintoni

In Blog Posted

 Îți porți ridurile cu mândrie – dar vrei ca machiajele tale să te ajute de-a lungul drumului!

Machiajul ne poate întări încrederea în sine prin evidențierea celor mai bune trăsături faciale și făcându-ne pielea să arate perfect. Dar ai observat vreodată că uneori te pot face să pari mai în vârstă? Niciuna dintre noi nu este ferită de greșelile ocazionale în ceea ce privește machiajul! Pentru a te ajuta să le eviți, am creat o listă cu cele mai frecvente greșeli care pot adăuga ani la aspectul tău.

  • Aplicarea excesivă a anti-cearcănului

 În dorința noastră de a crea un efect perfect mat, mulți dintre noi fac greșeala de a aplica prea mult anti-cearcăn. Dacă selectezi culoarea greșită și aplici un strat prea gros, vei sfârși prin evidențierea ridurilor și făcând ca tenul să arate îmbătrânit.  Pentru a evita acest lucru, make-up artiștii de top recomandă evitarea  fondurilor de ten cu textură solidă. În schimb, alege-le pe cele lichide care conțin particule luminoase – ele îți vor face pielea să arate sănătoasă și naturală fără a o supraîncărca.

  • Rimel în exces pe genele inferioare

Folosirea rimelului pentru a evidenția genele inferioare și pentru a accentua marginile ochilor, conferă o alegere potrivită. Pe de altă parte, aplicarea excesivă de rimel pe genele inferioare va îndrepta atenția tuturor asupra ridurilor din jurul ochilor. Indiferent cât de mici sunt aceste riduri – rimelul în strat gros le va face să iasă în evidență!

  • Utilizarea unei nuanțe nepotrivite de ruj

Nu există nici o îndoială despre asta – rujul poate face minuni pentru imaginea ta! În acest sezon, nu îți fie teamă să experimentezi culori bogate și saturate. Dar, nu uita – dacă buzele tale sunt în mod natural înguste, ar trebui să eviți folosirea rujurilor întunecate. Culorile întunecate pot face buzele să pară chiar mai subțiri. Dacă dorești ca buzele să aibă un aspect mai plin, rujul poate fi de ajutor. Tot ce trebuie să faci este să îți conturezi ușor linia naturală a buzelor cu un creion în aceeași nuanță cu cea a tubului, evitând contrastul puternic.

  • Neglijarea corectorului

Cearcănele întunecate de sub ochi reprezintă o problemă pentru mulți oameni. Aplicarea unui corector va face miracole! Încercă să îl aplici numai pe zonele întunecate și aplică-l în strat cât mai subțire posibil.

  • Aplicarea pudrei în strat gros

Pudra este bună pentru corectarea defectelor tenului numai atunci când este aplicată în cantități mici. Dacă este folosită în strat prea generos, asta în sine devine o problemă! Utilizează o pudră minerală ușoară pentru a scăpa de efectul de ten gras, strălucitor în zona T. Evită pudrarea zonei din jurul ochilor – aceasta va evidenția doar ridurile și va face pielea să pară uscată.

Machiajul este o formă de artă autentică, dar la fel ca la toate lucrurile din viață, exercițiul este mama învățăturii și, de obicei, există un machiaj eșuat sau două în calea perfecționării abilităților de machiaj. Cel mai important este să te simți bine în pielea ta și cu siguranță vei arăta minunat!

0 Comments

Leave a Comment