Oja normala, permanenta sau semipermanenta?

admintoni

In Blog Posted

Unghiile colorate au reprezentat o varianta de imbunatatire estetica inca din cele mai vechi timpuri. De-a lungul timpului, oja a evoluat, in asa fel incat in anii ’50 au aparut unghiile cu gel iar producatorii au reusit sa obtina formule din ce in ce mai interesante, care rezista chiar si cateva saptamani bune pe unghii.

Atunci cand iti faci unghiile trebuie sa iei o decizie foarte impotanta: gel, oja semipermanenta sau oja normala?

Vom incerca sa evidentiem avantajele si dezavantajele fiecarui tip de oja.

Unghiile cu gel

Este o solutie permanenta sau aproape permanenta. Unghiile construite din gel sunt foarte rezistente, chiar mai rezistente decat unghiile naturale si pot rezista fara probleme chiar si o luna. Aceste unghii permit realizarea unor decoratiuni deosebite si sunt apreciate de foarte multe femei.

Din pacate, exista si anumite dezavantaje ale unghiilor cu gel, cum ar fi faptul ca odata aplicat, gelul este destul de greu de indepartat iar unghia naturala trebuie sa fie pilita. Nu in ultimul rand, unghia cu gel este destul de costisitoare.

toni-stoenescu-hair-stylist

Unghiile cu oja semipermanenta

Oja semipermanenta este o alta solutie cat se poate de interesanta. Spre deosebire de gel, aceasta nu ataca unghia si spre deosebire de oja norala rezista mai mult. Poate sa reziste fara probleme pena la 3 saptamani si nu necesita o pilire a unghiilor la fel de brutala ca si in cazul unghiilor cu gel.

Partea mai putin placuta a unghiilor cu oja semipermanenta este ca dupa 10 aplicari, incep sa se deterioreze.

Oja normala

Este varianta clasica de oja, folosita de femei inca din cele mai vechi timpuri. Este o solutie simpla, care asigura un aspect perfect al manichiurii. Din pacate, nu rezista mai mult de cateva zile, insa nici nu ataca unghia. Modelul ojei poate sa fie inlocuit rapid prin indepartarea ojei vechi cu acetona si folosirea altei culori sau a altui model.

Dezavantajul ojei normale este faptul ca poate sa fie distrusa destul de repede, prin simpla efectuare a treburilor casnice.

Care dintre cele 3 variante este cea mai buna?

In principiu, solutia de compromis, care este destul de prietenoasa cu unghia si rezista foarte mult, este oja semipermanenta. Este bine sa fie facuta la un salon unghii, deoarece rezultatele vor fi mai bune decat cele obtinute acasa. De asemenea, este bine sa fie lasat timp pentru refacerea unghiei intre sesiunile de manichiura.  

0 Comments

Leave a Comment