Pedichiura si ingrijirea picioarelor. Ce trebuie sa stii?

admintoni

In Blog Posted

Picioarele sunt extrem de importante pentru organism, fiind cele care ajuta la deplasare și susțin întregul corp. De asemenea, picioarele sunt o parte a corpului foarte atractiva pentru sexul opus, motiv pentru care trebuie sa fie foarte bine ingrijite. Pedichiura, epilarea, folosirea cremelor hidratante si sportul, toate ajuta extrem de mult la obtinerea unor picioare frumoase si sanatoase.

Desi toate sunt importante, in acest articol vom vorbi despre pedichiura. Foarte multe femei ajung intr-un salon pedichiura atunci cand isi doresc unghii perfecte la picioare, insa de foarte multe ori, timpul nu ajuta sau bugetul nu este chiar atat de mare. In aceste situatii mai putin placute, pedichiura poate sa fie facuta acasa. Pentru asta insa, trebuie sa stii cateva lucruri.

Imagine similară

Pasi pentru o pedichiura perfecta

1. Se inlatura lacul de unghii. Daca iti faci pedichiura frecvent, cel mai probabil ai lac de unghii ramas de la ultima aplicare de oja. Acesta trebuie sa fie indepartat cu un dizolvant cat mai bun. Pe piata exista inclusiv dizolvanti cu vitamine, care pot sa protejeze unghia.

2. Se scurteaza unghiile. Evident, scurtarea unghiei face parte din procesul pedichiurii. Asta inseamna ca trebuie sa tai unghiile cat mai drept. Daca alegi sa le rotunjesti, risti sa te trezesti cu colturile crescute in carne si cu un disconfort destul de mare in momentul in care doresti sa le indepartezi.

3. Se pilesc unghiile. Folosirea pilei este si ea foarte importanta. Exista o regula cat se poate de clara in acest sens: pilirea se face intotdeauna intr-o singura directie. In caz contrar exista riscul ca unghiile sa se rupa foarte repede.

4. Inmuierea picioarelor in apa calda. Acest pas are scopul de a exfolia unghiile. Dupa 10 minute de inmuiere, se foloseste o piatra ponce sau o crema pentru curatare.

Imagini pentru Pedichiura

5. Impingerea cuticulelor. Foarte multe persoane fac greseala de a taia cuticulele. Desi sunt inestetice, acestea au rolu de a proteja degetele, asadar, trebuie sa fie pastrate. Pentru a le da un aspect cat mai bun unghiilor, cuticulele trebuie sa fie inmuiate intr-un unguent special si impise spre baza unghiei.

6. Aplicarea ojei. Este un pas la care trebuie sa acorzi, din nou, destul de multa atentie. Oja nu trebuie sa fie aplicata direct pe unghii, ci trebuie precedata de o baza hranitoare. Dupa baza se aplica oja iar dupa oja un strat de lac incolor, care poate sa ofere luciu.

Dupa ce oja este uscata, laba piciorului trbuie sa primeasca un masaj de 5-10 minute cu un unguent hidratant. Totul se poate face in jumatate de ora, o ora, iar rezultatele pot fi la fel de bune ca cele de la salon, atata vreme cat se acorda atentie fiecarui detaliu. Daca nu se acorda atentie detaliilor si se fac greseli, acestea pot fi corectate cu un betisor inmuiat in dizolvant.

0 Comments

Leave a Comment