Reguli de baza pentru igiena mainilor

admintoni

In Blog Posted

Mainile sunt cele mai importante membre ale corpului nostru. Le folosim pentru a lucra, pentru a oferi tandrete, pentru a comunica si pentru a face lucruri cat se poate de migaloase. Din pacate, sunt si o sursa extrem de bogata de microbi, atata vreme cat nu sunt pastrate foarte curate.

Daca vrei sa ai maini perfecte si sa nu risti ca acestea sa fie sursa de microbi pentru intregul organism, iata cateva reguli esentiale de ingrijire pe care este cat se poate de necesar sa le respecti:

1. Spala-le cu apa si cu sapun timp de cel putin 30 de secunde. Ori de cate ori ajungi la baie pentru a te spala pe maini incearca sa lungesti perioada de spalare la peste 30 de secunde. Curata foarte bine zona unghiilor si zona dintre degete, dupa care clateste cu apa rece pentru a inchide porii. Desi exista tot felul de solutii prin care poti sa elimini apa in exces de pe maini, este mult mai bine sa le lasi sa se usuce liber. Daca folosesti prosop de maini, acesta trebuie sa fie schimbat zilnic.

2. Nu folosi foarte des sapunurile antibacteriene foarte puternice. Acestea pot duce la diverse probleme de piele, distrugand inclusiv bacteriile bune. Incearca sa folosesti doar sapunuri care au PH neutru, pastreaza mainile hidratate si nu ataca pielea. Acestea sunt la fel de eficiente in eliminarea microbilor atata vreme cat este respectate regula celor 30 de minute.

Fată, Mâinile, Portret, Femeie, Frumuseţe, Caracter

3. Incearca sa folosesti cat mai des creme de maini. Dupa fiecare spalare este bine sa folosesti o crema de maini care sa iti ajute pielea sa se rehidrateze. Mainile uscate si crapate sunt adevarati magneti pentru microbi.

4. Incearca sa ai mereu un gel antibacterian la indemana pentru a te curata in momentele in care nu ai acces la apa curenta.

5. Spala-te ori de cate ori intri in contact cu elemente ce au potentialul de a genera microbi. Daca duci gunoiul, ingrijesti o persoana bolnava sau mangai un animalut, curatarea mainilor este esentiala.

Niste maini curate si ingrijite pot fi o adevarata carte de vizita si pot deschide multe usi. Tocmai de aceea, alege cu atentie produsele de ingrijire pentru maini, mergi frecvent la salon pentru aranjarea unghiilor si invata cat mai multe reguli care asigura sanatatea acestor membre.

0 Comments

Leave a Comment